Szczerze polecam dodać do niej kaszę jaglaną, aby zupa była pełnowartościowa i syta. Co potrzebujemy do zupy kremu? Wywar z rosołu lub bulion ugotowany wcześniej, doprawiony kurkumą, pieprzem cayenne oraz startym imbirem. Ja użyłam do mojego przepisu: ugotowany bulion warzywny, 1kg marchwi, 2 szklanki ugotowanej wcześniej na oliwie kaszy jaglanej, 1 cebulkę dymkę oraz sok z 1 pomarańczy doprawione przyprawami. Blendujemy wszystko na jednolitą masę a na wierzch dodajemy uprażone pestki z dyni. Na wierzch posypujemy ulubionymi pestkami - u mnie dzisiaj dynia. Do marchwi pasuje także parmezan i pestki słonecznika. Zupa jest wartościowym posiłkiem na obiad, kolację, a także na śniadanie! Super rozgrzewa w zimne wieczory, dlatego polecam ją o każdej porze dnia.
Polecam,
Kasia Jaglana
#kuchniajaglana #zdrowie #KasiaJaglanaGotuje #kaszajaglana #zupa
Jaglany krem z marchwii
Dziś kolejna pyszna zupa: krem z marchwi inspirowany książką kucharską Okrasa gotuje z Lidl Polska, ale zrobiona wg mojego smaku - marchew, kasza jaglana, cebula, kurkuma, oliwa, imbir, pomarańcza, pestki dyni w #kuchniajaglana

Kasia Jaglana
Kasia-Jaglana - https://www.mpolska24.pl/blog/kasia-jaglana
Jestem z wykształcenia finansistka, z pasji instruktorem fitness, trenerem personalnym i instruktorką tańca. Aktywna kulinarnie pasjonatka zdrowia i kaszy jaglanej.